Forum Kobiet z nominacją do "Okularów Równości"

dodano 2015-03-19 14:38 w kategorii: Kraj

W dniu 17 marca 2015 r, po raz kolejny zostały rozdane "Okulary równości". Nagroda,  jest przyznawana przez Fundację Izabeli Jarugi - Nowackiej w następujących kategoriach:1. Prawa kobiet i przeciwdziałanie dyskryminacji", 2. Prawa mniejszości i przeciwdziałanie dyskryminacji z przyczyn innych niż płeć 3. Sprawiedliwość społeczna i zwalczanie ubóstwa 4. Super okulary równości" oraz antynagroda Skierowanie do okulisty. W tym roku w nominację otrzymało Forum Kobiet w pierwszej kategorii. Zostało  docenione za wkład w propagowanie równouprawnienia i praw kobiet w środowisku partyjnym, Nominacja w tym jakże prestiżowym konkursie jest dla Forum dużym zaszczytem chociaż laureatkami w naszej kategorii zostały Anna Dryjańska i Marta Frej które poprzez swoją aktywność społeczną i artystyczną głośną mówią o prawach kobiet i równouprawnieniu. W pozostałych kategoriach nagrody otrzymali: obywatele i obywatelki Słupska, mieszkanki i mieszkańcy squotu syrena oraz prof. Renata Siemieńska, kierowanie do okulisty otrzymał prezes TK  prof. Andrzej Rzepliński i wszyscy, którzy sprzeciwiali się ratyfikowaniu tzw. konwencji antyprzemocowej.

Forum Kobiet reprezentowały dumne członkinie: Przewodnicząca Monika Pniakowska, Sekretarz Generalna Katarzyna Piotrowska, Anna Uzdowska, Przewodnicza struktur warszawskich oraz Wiceprzewodnicząca SLD Paulina Piechna-Więckiewicz.