Jest już logo Zjednoczonej Lewicy!

dodano 2015-08-29 14:22 w kategorii: Ludzie

Serce to energia, z jaką będziemy budować Polskę nowoczesną i sprawiedliwą dla wszystkich - mówią politycy Zjednoczonej Lewicy, którzy zaprezentowali dziś logo koalicji.

Zjednoczona Lewica pokazała w sobotę swoje logo, z którym będzie walczyć w jesiennych wyborach. Jak mówią politycy lewicy Polska ich marzeń, to Polska nowoczesna i sprawiedliwa społecznie, gdzie wszyscy mają równe prawa i możliwości.

- Wszyscy mamy serce po lewej stronie. Ze szczerą intencją wychodzimy do Was z sercem na dłoni – mówiła podczas prezentacji loga wiceszefowa SLD Paulina Piechna-Więckiewicz. I podkreśliła, że serce ma przywoływać wszelkie  pozytywne skojarzenia, bo taka jest lewica.

- To serce o też Polska. Bo my, tak samo jak wszystkie Polki i Polacy, kochamy Polskę taką, jaką ona jest. Pomimo wad i rzeczy, które wiemy, że trzeba poprawić – podkreśliła z kolei współprzewodnicząca Twojego Ruchu Barbara Nowacka. Tłumaczyła, że serce ma symbolizować, iż lewica chce z pełną energią budować Polskę nowoczesną i sprawiedliwą społecznie. – Polskę, w której wszyscy będziemy mieli równe prawa, szanse i równe możliwości. Polskę, która będzie dbała o najuboższych, która będzie walczyła o prawo do pracy, prawo do mieszkania i prawo do bezpiecznej starości. Taka Polskę lewicowych wartości będziemy dla Was budowali – zaznaczyła Nowacka.

Wicemarszałkini Sejmu Wanda Nowicka zwróciła uwagę, że serce jest też symbolem porozumienia na lewicy. - To jest piękny symbol jeszcze piękniejszej inicjatywy, która dotyka nie tylko bardzo ważnych ludzkich spraw, ale również jest przykładem jedności, jest przykładem porozumienia – niełatwego – ale jednak niezwykle skutecznego – mówiła.

Zaś szef Zielonych Adam Ostolski dodał: - Z tego serca płynie ogromna energia. Ta energia wypłynie stąd na całą Polskę, do wszystkich miast, miasteczek, wiosek. I chcemy, by była to zielona i czysta energia.

Katarzyna Piekarska zwróciła z kolei uwagę na duży udział kobiet w lewicowej koalicji. - Gdy się kobiety za coś biorą, to to jest skazane na sukces - skwitowała.

źródło: newsowi.pl