Senyszyn: PiSowski pęd do ośmiorniczek

dodano 2015-11-17 14:57 w kategorii: Kraj

Francja, Europa i świat mają swoje problemy, Polska swoje. Prezydent Duda uważa, że "prace nad wyjaśnieniem przebiegu katastrofy smoleńskiej oraz jej przyczyn nie zostały zakończone". Takie oficjalne stanowisko oznacza konieczność prowadzenia śledztwa w dalszym ciągu, by nie powiedzieć od nowa.

Mylą się jednak ci, którzy uważają, że wyjaśnienie przyczyn katastrofy Tu154m, sprowadzanie wraku, ustawianie krzyży i pomników prezydenta Kaczyńskiego będą priorytetami rządu PiS. Wszak Macierewicz właśnie po to został szefem MON, żeby wreszcie nie miał czasu na tworzenie absurdalnych teorii smoleńskich.

Prezes Kaczyński doskonale wie, gdzie stoją konfitury i jak się do nich dobrać. Dlatego pierwsze decyzje gabinetu premier Szydło będą dotyczyły zmian w spółkach skarbu państwa. To będzie czystka polityczna, która obejmie nie tylko prezesów (części sie należy), ale zejdzie do sprzątaczek. Tak było w 2005 roku i teraz się powtórzy. Będą zmiany nie na lepsze, tylko na swoich. PiS, po 8 latach postu, przebiera nogami do ośmiorniczek i wołowych policzków. Jak przykro musi być Hofmanowi&company, że tego nie doczekali.

Joanna Senyszyn