Nietypowa akcja społeczna gorzowskiego Sojuszu

dodano 2016-06-03 09:09 w kategorii: Kraj

W Gorzowie trwa głosowanie na projekty w ramach budżetu obywatelskiego, aby zachęcić mieszkańców miasta do oddania głosu działacze gorzowskiego SLD zorganizowali akcję „Twoja Dzielnica – Twoje Marzenia”. Promowano ideę budżetu obywatelskiego, główny nacisk położono na projekty, które w założeniu będą skierowane do młodzieży.

- Chcemy zachęcić mieszkańców naszego miasta, aby wzięli sprawy w swoje ręce. – powiedział wiceprzewodniczący SLD w Gorzowie Leszek Sokołowski na antenie Radia Gorzów. – Sojusz Lewicy Demokratycznej zawsze był blisko mieszkańców, pragniemy przypomnieć jak ważna dla Polaków jest demokracja i prawo wyboru – powiedział Sokołowski. - Pozytywny efekt napawa optymizmem i z pewnością nie jest to ostatnia plenerowa impreza Sojuszu – podkreślił.

Prócz wizualizacji np. placów zabaw, gorzowski Sojusz przygotował również także gry i zabawy dla najmłodszych. Akcja była również znakomitą okazją do rozmów z mieszkańcami na tematy miejskie, jaki ogólnopolskie.