Komentarze polityków SLD w związku z Brexitem

dodano 2016-06-28 14:52 w kategorii: Kraj

- Brexit finansowo uderzy w największego biorcę, czyli w Polskę – powiedział Bogusław Liberadzki, eurodeputowany Sojuszu w wywiadzie dla wsensie.pl.

-  Są również dobre wiadomości związane z Brexitem, wszystko wskazuje na to, że nie będzie dalszych negocjacji w sprawie TTIP i tym samym projekt tej umowy będzie już częścią aktualnej agendy UE - powiedział Włodzimierz Czarzasty w programie Rozmowa Polityczna na antenie Polsat News 2.

- W dzisiejszych czasach, pełnych chaosu, jedyną pewną rzeczą jest niepewność - mówi prof. Tadeusz Iwiński z SLD, w rozmowie na antenie Polska24. - To jest bardzo istotny cios w proces integracji europejskiej, aczkolwiek tej integracji nie hamuje. Być może UE w nowych warunkach potrzebuje przyjęcia nowego traktatu - dodaje.

Wielka Brytania zawsze była państwem bardzo eurosceptycznym. Proszę zresztą pamiętać, że wyspiarze wstąpili do Unii Europejskiej dopiero w latach 70., w 73. - powiedział Leszek Miller w wywiadzie dla Polskiego Radia.