Czarzasty: Jarosław Kaczyński powinien być premierem

dodano 2017-03-24 15:14 w kategorii: Informacje

- Ustawę o mediach PiS zmienił w dwie godziny, projekt ustawy SLD w sprawie aborcji i wychowania seksualnego w Komisji ds. Petycji odrzuciliście po 15 minutach – powiedział Włodzimierz Czarzasty, przewodniczący SLD w programie „To był dzień”, komentując przedłużające się prace nad ustawą dotyczącą wycinki drzew, tzw. „Lex Szyszko”. – To jest skandal, jestem ornitologiem z zamiłowania i nie rozumiem, jak można rżnąć te drzewa w sposób bezmyślny i czekać z tą decyzją  w najgorszym momencie dla przyrody – podkreślił Czarzasty na antenie Polsat News 23 marca 2017 r. – Trzeba to natychmiast zrobić – dodał.

Przewodniczący SLD odnosząc się do kwestii rozmów przewodniczącego PiS Jarosława Kaczyńskiego z premier Wielkiej Brytanii Teresą May stwierdził, „iż sprawa jest postawiona na głowie”. Włodzimierz Czarzasty w swojej wypowiedzi wyraził zdziwienie, iż prezes PiS prowadzi politykę zagraniczną Polski, pomijając jednocześnie ministerstwo spraw zagranicznych, jak i premier Beatę Szydło.

- Jarosław Kaczyński powinien wziąć sprawy w swoje ręce i powinien być premierem – oświadczył lider SLD. – A że jest człowiekiem, który ma fatalny PR i jest człowiekiem, który nie chce wziąć odpowiedzialności i jest po prostu tchórzem, to tego nie weźmie – podkreślił Czarzasty.

Oglądaj cały program „To był dzień”, kliknij w link.

Rozmowa z przewodniczącym SLD rozpoczyna się 25 minucie programu.