Piekarska: Jestem spokojna o to, że w następnym parlamencie zobaczymy lewicę

dodano 2017-04-28 12:36 w kategorii: Informacje

- Sześć procent dla Sojuszu Lewicy Demokratycznej, który jest w takiej sytuacji, a nie innej, to jest naprawdę bardzo duży sukces - mówiła o najnowszym sondażu poparcia partyjnego Katarzyna Piekarska, radna województwa mazowieckiego.

Jeden z głównych powodów to pewna nostalgia za rządami, które są przewidywalne - skomentowała wyniki sondażowe Piekarska. Dodała, że jest to nostalgia "za rządami SLD". - Kiedy SLD rządziło to były jednak rządy przewidywalne, rządy dialogu - mówiła. - Ten rząd zalicza wpadkę za wpadką - oceniła i dodała, że "ludzie mają tego dosyć".

- Znacznie trudniej jest partii, która jest opozycją pozaparlamentarną i uważam, że te 6 procent dla Sojuszu Lewicy Demokratycznej, który jest w takiej sytuacji, a nie innej, to jest naprawdę bardzo duży sukces - stwierdziła Piekarska. Zaznaczyła, że jest "spokojna o to, że w następnym parlamencie zobaczymy lewicę, zobaczymy Sojusz Lewicy Demokratycznej". - Gdyby SLD było w parlamencie dzisiaj, to pewnie nie rządziłby samodzielnie PiS, byłoby też więcej rozsądku – powiedziała.

Oglądaj całą rozmowę z Katarzyną Piekarską, kliknij tu.