SLD na Paradzie Równości

dodano 2017-06-03 20:01 w kategorii: Ludzie

Dzisiaj, jak co roku wzięliśmy udział w organizowanej już po raz 17-sty na ulicach Warszawy Paradzie Równości.

Ochrona przed dyskryminacją i przestępstwami na tle nienawiści, małżeństwa i związki partnerskie dla wszystkich obywateli czy edukacja seksualna w szkołach były jednymi z postulatów tegorocznej Parady.

Sojusz Lewicy Demokratycznej złożył wczoraj, na dzień przed Paradą Równości do Marszałka Sejmu projekt ustawy dotyczącej możliwości zawierania związków partnerskich.

Na naszej platformie gościliśmy wielu wspaniałych gości, a także przedstawicieli Federacji Młodych Socjaldemokratów i Sojuszu Lewicy Demokratycznej, m.in. Przewodniczącego Sojuszu Włodzimierza Czarzastego, Wiceprzewodniczących SLD: Wincentego Elsnera i Sebastiana Wierzbickiego, prof. Joannę Senyszyn i Annę-Marię Żukowską – przedstawicielkę SLD w Komitecie Organizacyjnym Parady Równości.

Według organizatorów w tegorocznej Paradzie uczestniczyło ok.50 tys. osób. Dziękujemy wszystkim paradowiczom i paradowiczkom za udział w walce o równe prawa i do zobaczenia za rok!