Wiesław Buż - PRZEWODNICZĄCY RW SLD

Urodziłem się w 1957 roku w Rzeszowie. Od najmłodszych lat związany jestem z lewicą i opowiadam się za socjaldemokratycznym modelem funkcjonowania państwa.

Pełnię kilka społecznych funkcji: od kwietnia 2012 r. jestem sekretarzem Rady Miejskiej SLD w Rzeszowie, od dwóch kadencji pełnię także funkcję przewodniczącego Zarządu Wojewódzkiego Stowarzyszenia „Pokolenia”. Od 2011 roku jestem radnym Rady Miasta Rzeszowa. Dużo czasu poświęcam spółdzielczości bankowej i mieszkaniowej, obecnie pełnię funkcję przewodniczącego Rady Nadzorczej w jednej z największych spółdzielni mieszkaniowych
w Rzeszowie. Praca społeczna od zawsze daje mi dużo satysfakcji. Udział w życiu publicznym traktuje jako służbę społeczeństwu i staram się jak najlepiej wykonywać powierzone mi funkcje. Dlatego jestem tu gdzie jestem i robię to co robię.

W życiu prywatnym od ponad dwudziestu lat z powodzeniem kieruję i zarządzam podmiotami gospodarczymi. Posiadam wykształcenie wyższe. Jestem żonaty i mam trójkę dorosłych dzieci.

* wszystkie pola są wymagane

• B
  • C